Špena – kovinostrugarstvo, vzdrževanje, tehnično svetovanje

Špena je družinsko podjetje iz Krškega, ki se primarno ukvarja z mehansko obdelavo vseh vrst kovin, tehničnim svetovanjem in vodenjem projektov. Obdelujemo vse vrste kovin, tudi najtrše, ki se še dajo obdelovati. Vrtamo, stružimo, rezkamo, brusimo, poliramo in dobavljamo razrezane, očiščene in obdelane pločevine, cevi in polno jeklo. Vrezujemo vse vrste navojev: navoje v in na cevi, pločevine, osi in gredi. Izdelujemo utore, podaljšane luknje, osi in gredi.

Naša izjemna zbirka merilnega orodja in vpeljana izhodna kontrola zagotavljata, da vsak naročnik prejme točno to kar si želi. Popolnoma vse vaše ideje, ne glede na to kako nemogoče mislite da so, pa lahko uresničimo s pomočjo našega obširnega tehničnega znanja, zelo dobro računalniško podporo, našo veliko mrežo partnerjev in s premišljenim pristopom projektnega vodenja. Lahko vam zagotovimo, da se vsaki stranki popolnoma posvetimo in v tesnem sodelovanju poiščemo optimalno rešitev za vsakogar.

Špena kovinostrugarstvo
Špena kovinostrugarstvo
Špena kovinostrugarstvo

Iztok Drobnič

Direktor

Odličen maturant gimnazije Brežice, študiral medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani, končal po 3. letniku, se vpisal na Fakulteto za Strojništvo Maribor, univerzitetni program, smer energetika. Trenutno absolvent tik pred diplomo, z visokim povprečjem ocen. Prakso sem opravljal v Vipap d.d., kjer sem pripravil projekt zamenjave črpalk v črpališču tehnološke vode. Nato sem se zaposlil kot študent v TA Regulator d.o.o. Brežice, kje sem delal v kakovosti, reševal sem QRQC(quick response quality control) primere in pomagal pri vhodni kontroli. Sledila je redna zaposlitev v podjetju Numip d.o.o., v farmacevtskem sektorju, kjer sem vodil projekte v Krka d.d., skoraj izključno strojne inštalacije. Po dveh letih in enajst mesecih v Numipu, sem se zaposlil v Mana Omerzu d.o.o. kot vodja projektov, kasneje pa postal tudi QA. Poleg tega sem vodil tudi delovne naloge in bil zanje odgovoren, prav tako sem tudi pridobival posle, skrbel za nabavo in izdajo materiala. Vodil sem projekte na zelo različnih področjih, od konstrukcij v Nuklearni Elektrarni Krško d.o.o., do izdelave transportnih polžev.

Leta 2016 sem zaradi potreb v Mana Omerzu d.o.o. odprl popoldansko obrt, ŠPENA, kovinostrugarstvo, Iztok Drobnič s.p. Kmalu sem opazil da sem šel z odprtjem Špene v pravo smer, saj so se počasi začela pojavljati tudi druga podjetja, ki so potrebovala naše storitve. Zato sem se novembra 2016 odločil za popolnoma lastno pot v letu 2017. Sem ljubitelj strojništva v celoti, ljubim izzive in sem se vedno pripravljen soočiti z njimi. Najraje imam popolne projekte, od predloga rešitve stranki, sprejema rešitve, konstruiranja, nabave, izdelave, montaže, QC kontrole, do izdelave končne dokumentacije. Vsekakor pa v podjetju Špena z veseljem izdelamo tudi manjše izdelke in polizdelke.

Miro Drobnič

Vodja delavnice

Izučen strugar, tri leta delal kot vajenec v Litostroju, štiri leta sem bil nato v tem podjetju zaposlen kot strugar. Svojo zaposlitev sem polnih šest let nadaljeval kot strugar v Vipap d.d. Krško, takratni Celulozi. Nato sem delal kot učitelj tehnike v šoli dr. Mihajla Rostoharja v Krškem deset let. Kasneje sem se zaposlil kot direktor v TKG Podbočje. Moja zadnja zaposlitev je bila v Zavarovalnici Triglav, s tem pa sem tudi zapustil strojništvo. Ves čas zaposlitve sem pogrešal strojniški poklic in izzive povezane z njim. Svojo ljubezen do strojništva sem uspel prenesti na sina Iztoka. Zdaj kljub trdo zasluženi upokojitvi, še kot upokojen pomagam v podjetju Špena.

Nataša Šal

Vodja splošnih zadev

S strojništvom sem odraščala, saj je bil moj oče zaposlen v Sava Kranj d.d., vendar sem se za študij strojništva odločila šele po selitvi v Posavje, kamor me je pripeljalo srce. Strojništvo sem študirala v Šolskem centru Novo Mesto, manjka mi le še diploma. Pred tem sem opravljala študij na Fakulteti za  Organizacijo in management v Kranju, kar mi daje dobro podlago znanja za vodenje splošnih zadev. Sem popolnoma predana učenju strojništva in vodstva splošnih zadev v Špeni.